Az Intézet rövid története

   A biológiai képzés Egyetemünkön a XIX. század elején kezdődött a különböző természettudományos diszciplínák önállósodásának következtében, akkor még a tanárképzés keretében. Az ELTE levéltárának adatai szerint 1875-ben már hivatalosan is ellenőrizték a kibocsátott tanárok esetében a biológiai képzés minőségét. A biológiatanári szakot 1954-ben bővítették ki ötéves képzésű szakká. A biológus szakot 1963-ban alapították, kifejezetten kutató szakemberek képzésére.   
 
   A Bologna-folyamatnak megfelelően, 2006-tól három éves alap- (B.Sc.) és erre épülő két éves mesterképzés (M.Sc.) keretében folyik az oktatás.
 
   Intézetünk 12 tanszékből áll, így az ország legdifferenciáltabb egyetemi biológus szakterülete. Az oktatás mellett minden tanszéken nemzetközi szintű kutatómunka folyik, ami lehetőséget ad arra, hogy hallgatóink elsajátítsák a kutatásban alkalmazott legfontosabb gyakorlati módszereket is. Az intézetben olyan szakembereket képzünk, akik különböző szintű diplomájuk birtokában alkalmasak arra, hogy bekapcsolódjanak az alap- és alkalmazott kutatásokba.
BELÉPÉS
ESEMÉNYNAPTÁR
 

 
Ajánlott közvetlen linkek:

     ELTE
      Telefonkönyv
     
 
     Természettudományi Kar
      Tanulmányi Hivatal
      Felvételi információk
 
     FLUENTA
 
     NEPTUN
 
     Education in English